ACTION: You now have the option to have the meter box replaced completely in addition to your PV contract. Free. More information here.

Search

Investice do fotovoltaiky se díky spolupráci SOMI a Electree stává ještě výhodnější

Přemýšlíte o výrobě vlastní zelené elektřiny? Pak právě teď nastal ten nejvhodnější čas pořídit si fotovoltaickou elektrárnu.

The article is taken from SeznamZpravy.cz with the permission of the author.

Díky úzké spolupráci výrobce fotovoltaických elektráren SOMI a firmy Electree, která dodává a vykupuje obnovitelnou energii, totiž nyní máte možnost nejen snížit svou uhlíkovou stopu, ale dokonce i něco vydělat. Podívejte se, jak na to.

Jak mohu kromě úspory peněz za elektřinu ještě vydělat?

Začátkem roku 2023 došlo navázáním spolupráce dodavatele fotovoltaických elektráren SOMI s obchodníkem se zelenou elektřinou Electree ke vzniku něčeho unikátního a naprosto geniálního. Elektřinou, kterou vaše elektrárna vyrobí, můžete samozřejmě zčásti či zcela pokrývat spotřebu vašeho domu nebo jiné stavby. Případný nadbytek energie lze také uschovat do baterií.Přelomové ale je, že díky spolupráci těchto firem nyní můžete svou zelenou elektřinu prodávat obchodníkům s energiemi, a to zcela bez poplatků za prodej. Na webu dodavatele fotovoltaických zařízení SOMI najdete také kalkulačku, kde se dozvíte, kolik peněz si díky elektrárně s chytrým řízením můžete orientačně vydělat.


Není nic jednoduššího, než požádat SOMI o nezávaznou a bezplatnou nabídku

„Zjistil jsem, že nejvíce dokážu za elektřinu ušetřit díky spotovému nastavení IN a OUT oproti fixovaným tarifům. Umělá inteligence elektrárny totiž podle meteo předpovědi a spotřeby domácnosti sama vypočítá, kolik elektřiny uschovat a kdy přepnout na prodej vyrobené energie. Během slunečných dnů tak vyrábíme elektřinu pro sebe zdarma a zároveň ji prodáváme na spotovém trhu za výhodnou cenu,“ říká fanoušek zelené energie Radim.

„Když odjedeme na dovolenou nebo na víkend pryč, veškerou nově vyrobenou energii prodáváme. Proto hodláme další elektrárnu pořídit i na naši chalupu. Ten pocit, že jsme většinu času v podstatě nezávislí na dodávkách elektřiny, je k nezaplacení. Prostě si užíváme slunečného odpoledne a necháváme fotovoltaiku vydělávat.“
RADIM, MAJITEL FOTOVOLTAICKÉ ELEKTRÁRNY

Začít s fotovoltaikou není složité, máte-li správné partnery

Pokud vás fotovoltaická elektrárna zaujme, není nic jednoduššího než požádat SOMI o nezávaznou a bezplatnou nabídku a posléze si s těmito profesionály sjednat osobní či online konzultaci. Odborníci z obou společností vás rádi zasvětí do tématu, zodpoví všechny vaše dotazy, a dokonce za vás mohou i kompletně vyřídit žádost o dotaci do výše až 50 procent ceny elektrárny.Profesionálové SOMI poskytují skutečně komplexní partnerský servis té nejvyšší úrovně a pro své zákazníky jsou k dispozici od začátku projektu i během samotného provozu elektrárny. Můžete se tak na ně spolehnout i v případě, že byste potřebovali překlenovací úvěr do doby, než dostanete peníze z programu Nová zelená úsporám. Výhodou tohoto typu fotovoltaických elektráren je také možnost pozdějšího rozšíření. Jsou totiž modulární.

Nastavení a používání elektrárny zvládne díky inteligentnímu ovládání opravdu každý

Zajímá vás, jak je to s návratností a výdrží elektrárny? Fotovoltaické panely na sběr energie se běžně dožívají 25 až 30 let. Bateriová úložiště pak vydrží plně funkční zhruba 10 let. Na všechny součásti elektrárny poskytuje SOMI desetiletou záruku. Díky inteligentnímu řízení, které dokáže samo rozpoznat, kdy je nejlepší doba na spotřebu či ukládání energie a kdy je vzhledem k cenám na trhu s energiemi naopak výhodnější aktuálně vyráběnou elektřinu prodávat, ušetříte spoustu peněz.

Proto se průměrná návratnost ceny za pořízení elektrárny pohybuje okolo sedmi let, což je vzhledem k vysoké životnosti zařízení skvělé. Sofistikovaná mobilní aplikace vám ale samozřejmě dává možnost chování elektrárny korigovat na základě vašich vlastních rozhodnutí. Potřebujete jen internet, díky kterému bude modul s aplikací ve vašem telefonu komunikovat.

You might be interested in